FAQs

Var finns er affär?

Savanni har ingen butik utan säljer produkter enbart i nätbutiken. Savannis affärslokaler och packeri finns i Esbo Finland men har ingen besöksadress.

Varifrån kommer produkterna?

Tack vare att vi själva importerar våra produkter kan vi hålla produkternas priser på en lämplig nivå och samtidigt garantera att produkterna har en god kvalitet. Vi känner till våra produkters tillverkare och tillverkarnas arbetsförhållanden.

Importen sker för tillfället till största del från Asien (Thailand, Indonesien, Korea, Kina) och USA. Dessutom får vi in produkter från Australien, Tyskland, England och Italien.

Piercingsmyckena uppfyller EU:s kvalitetsstandarder. Piercingsmyckena har testats bland annat i Finlands tullaboratorium och de uppfyller EU:s alla kvalitetsnormer.

Varför har örhängena ett styckpris?

Nuförtiden finns det alla möjliga olika sätt att använda öronhål och örhängen – någon vill ha olika smycken i olika öron, någon har ett hål i ett öra och fem i det andra och män vill ofta använda örhängen bara i ett av sina öron. På grund av det här vill vi erbjuda en möjlighet åt våra kunder att köpa enbart ett örhänge och vi vill inte tvinga våra kunder att köpa två likadana (ett par) av samma modell. Den största delen av våra örhängen är alltså mix’n’match – smycken och du kan själv skapa en sådan kombination som bäst passar din stil! Och om du på en gång vill ha ett par är det också möjligt – då beställer du helt enkelt två örhängen av samma modell.

Hur länge tar leveransen?

Beställningar som gjorts under vardagar före kl. 13 hinner i regel till posten samma dag som beställningen gjorts. Leveranstiden varierar beroende av leveransort och det lokala postkontoret. Vi levererar beställningarna med postens första klass och leveransen tar därför i allmänhet 1-2 vardagar i Finland och 2-4 vardagar i Sverige. För andra länder inom EU är leveranstiden normalt 2-5 dagar. Brevpost levereras direkt hem till dig med dagsposten.

Hurudan retur- eller bytesrätt har produkterna? 

Hygienprodukter (piercingsmycken/örhängen/nässmycken) har inte retur- eller bytesrätt medan andra produkter har en 14 dagars returrätt. Om du önskar returnera en produkt kan du kontakta vår kundtjänst via info@savanni.com så skickar vi de nödvändiga instruktionerna åt er.

Varför har inte piercingsmycken bytes- eller returrätt?

 Piercingsmycken och hygienprodukter har inte returrätt eftersom produkter som prövats en gång inte längre kan sättas i försäljning. Vi vill garantera att alla våra kunder får rena och oanvända smycken. Du skulle säkert inte heller vilja ha ett nässmycke eller ett navelsmycke som någon annan använt före dig. ;)

Vad ska jag göra om jag är osäker på om ett piercingsmycke kommer att passa mig? Kan jag få produkterna i en förseglad påse? 

Om du är osäker på om piercingsmycket du beställt kommer att passa dig kan du kontakta vår kundtjänst på adressen info@savanni.com och be om att få produkterna skickade till dig i en förseglad påse. En oöppnad förseglad påse har normal returrätt. Om du är osäker på storleken på ett piercingsmycke hjälper vår kundtjänst gärna till.